Jajj, írt a NAV

Beküldte juhaszm - h, 10/13/2014 - 11:17

Irány a posta, meg kell tudnom mi van benne.

Majd valamikor bemegyek érte, most más dolgom van.

Nem megyek be átvenni, akkor leszállnak rólam.

Ügyvezetői teszt - NAV

Egészen 2009-ig jól működő gyakorlat volt vállalkozók körében az a törvények által is támogatott „bújócska”, ami lényegében lehetővé tette, hogy a hatóság értesítéseit, végzéseit vagy határozatait akár évekig se vegye át valaki, ezzel a folyamatot (például végrehajtást) jelentősen akadályozza. Ez akkorra már szinte népsporttá vált, így a jogalkotó lépett, és bevezette a kézbesítési vélelem fogalmát.

Ma már a hatóságok a jogkövetkezmény szempontjából nem tekintik akadálynak azt, 
ha a postán „elakad” egy küldemény:

  • ha a címzett az átvételt megtagadja, vagy
  • ha a címzett két kézbesítési kísérlet során sem veszi át a levelet,

a hatóság jogszerűen kézbesítettnek tekinti a küldeményt. Ekkortól elkezdenek ketyegni a különféle ügyintézésre, fellebbezésre stb. rendelkezésre álló 8, 15, 30 napok, függetlenül attól, hogy egyáltalán tudja-e az ügyvezető miről van szó.

Javasoljuk tehát mindenkinek, hogy a címére érkező leveleket legkésőbb a második kézbesítési kísérletkor vegyék át, és soha ne utasítsanak vissza átvételt, hiszen a levélben foglalt következmény mindenképp beáll, de a levél nélkül azt sem tudja majd, hogy miről van egyáltalán szó.

NEM EZ AZ EGYETLEN HIBA AMIT ELKÖVETHET!

Most ajándékba adjuk önnek az irodánk 10 éves tapasztalata során összegyűlt 10 olyan ügyvezetői hibáról szóló anyagot, amit Önnek már nem kell elkövetnie. Ha elolvassa, már akár holnaptól hatékonyabban vezetheti kisvállalkozását.

Már csak egyetlen kérdés: hová küldjük az anyagot?

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.