EGY ÜGYFELEM KÉSZPÉNZBEN KIFIZETI HÓNAPOK ÓTA HÚZÓDÓ TARTOZÁSÁT.

Beküldte juhaszm - sze, 10/08/2014 - 00:11

 Mit teszek most?

Úgyis régóta szerettem volna már felújítani a ruhatáramat.

A cég érdekeit nézem, feltöltöm az árukészletet.

Befizetem a céges számlámra.

Ügyvezetői teszt - pénz

Arra a kérdésre, hogyan lesz a cég árbevételéből „konyhapénz”, nem csak hogy a legtöbb ügyvezető nem tud válaszolni, de sajnos még a hozzánk munkatársnak jelentkező mérlegképes könyvelő végzettségűek sem mindig tudják kielégítően a választ.

A vállalkozás adózott eredménye osztalékként vagy nyereségadózás előtt munkabérként alakítható a vállalkozó saját jövedelmévé, de mindkét ágon adófizetési kötelezettség keletkezik.

Ha azonban a vállalkozó egyre-másra veszi fel a cég pénzállományát, akkor az adóhiány megállapításán kívül ezek az esetek bizonyos körülmények között akár büntetőjogi kategóriákat is érinthetnek.

Érdemes tehát már év közben is odafigyelni arra, hogy a cég pénzállományát ne kezelje az ügyvezető a saját pénzeként, és csak olyan kiadásokra használja a céges pénzt, ami valóban a vállalkozás tevékenysége érdekében merül fel.

NEM EZ AZ EGYETLEN HIBA AMIT ELKÖVETHET!

Most ajándékba adjuk önnek az irodánk 10 éves tapasztalata során összegyűlt 10 olyan ügyvezetői hibáról szóló anyagot, amit Önnek már nem kell elkövetnie. Ha elolvassa, már akár holnaptól hatékonyabban vezetheti kisvállalkozását.

Már csak egyetlen kérdés: hová küldjük az anyagot?

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.